• Paprykowa pieczeń z dzika

    Paprykowa pieczeń z dzika   Składniki: - 1 kg mięsa z dzika (łopatka, szynka) - mielona papryka ostra - mielona papryka słodka wędzona - pieprz czarny - 1 czosnek - 1 łyżka miodu - oliwa - 100 g słoniny (z dzika lub wieprzowa) - ok. 2 łyżki śmietany - 200 g sera żółtego pełnotłustego - sól   Sposób przyrządzenia: Mięso n... czytaj więcej
    Zdjęcie główne #68 - Paprykowa pieczeń z dika
  • Pieczona dzika kaczka

    Pieczona dzika kaczka   Składniki: - 1 całą kaczka - 2 łyżki smalcu - 15-20 dag słoniny - 1 łyżka suszonego majeranku   Marynata: - 1 szklanka octu - 2 szklanki... czytaj więcej
    Zdjęcie główne #67 - Pieczona dzika kaczka
  • Boczek z dzika z kapustą

    Boczek z dzika z kapustą   Składniki: - 50 dag boczku z dzika - 50 dag kiszonej kapusty - 6 dag smalcu - 3 dag mąki - 10 ziaren jałowca - 1 cebula - 0,5 łyżeczki kminku... czytaj więcej
    Zdjęcie główne #66 - Boczek z dzika z kapustą
  • Bigos myśliwski według myśliwego Adama Durbasa

    Bigos myśliwski według myśliwego Adama Durbasa Przepis na 10 l bigosu.   Składniki: - 3,5 l kapusty kiszonej - 1 główka białej kapusty - 1,5 kg mięsa z dziczyzny - 1 kg kiełb... czytaj więcej
    Zdjęcie główne #65 - Bigos myśliwski według myśliwego Adama Durbasa